A tejkaramellás szelet egyszerű, mégis fantasztikus ízvilágot hoz, míg a karamellás hatlapos és a diós-mézes krémes tökéletes választás, ha valami igazán tartalmasra vágysz. A sós karamell pedig egy új dimenziót ad az édességeknek: a mézeskalácstorta és az almás torta különleges ízkombinációkat hoz az asztalra. Ha gyorsan szeretnél valami finomat, a sós karamellás pohárkrém vagy a koldus torta remek választás. A dupla karamellás tejszínes szelet és a dió-karamell krémes pedig azoknak szól, akik igazán ki akarják élvezni a karamell gazdag ízét. Végül, a házi Kinder Maxi King és a klasszikus karamell szelet minden édesszájú álma. Próbáld ki ezeket a karamell csodákat, és élvezd az édes pillanatokat!
1. Tejkaramellás szelet recept
Hozzávalók:
- 14 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 csipet só
- 280 g kristálycukor
- 340 g darált dió
- 4 ek finomliszt
- 4 ek kakaópor
- 1 zacskó sütőpor
- 200 ml olaj
Krém:
- 400 g tejkaramella
- 2 l tej
- 14 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 320 g étkezési keményítő
- 300 g cukor
- 200 g vaj
- 400 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Karamellás hatlapos recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalalkáli
- 150 ml tej
- 1 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g tejföl
- csipet só
A krémhez:
- 40 dkg g kristálycukor
- 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
- 2 kissé púpozott evőkanál liszt
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Karamellás-diós mézes krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek méz (olvasztott)
- 15 dkg porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek tejföl
- 7 dkg sertészsír (vagy 10 dkg margarin)
A krémhez:
- 5 púpozott ek finomliszt
- 10 púpozott ek cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 l tej
- 20 dkg vaj
- 10 dkg dió (darált)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sós karamellás mézeskalácstorta recept
Hozzávalók:
A tortához:
- 1 cs mézeskalács tészta készen vásárolva vagy sajátkezűleg gyúrva
Vaníliás mascarponekrém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Sós karamell:
- 20 dkg kristálycukor
- 4 dl habtejszín
- 1 tk tengeri só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Almás-sós karamellás torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 2 tk fahéj
- 1 tk szegfűbors
- 1 tk szerecsendió
- 340 g sótlan vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg barna cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 710 g cukrozatlan almaszósz
Sós karamellhez:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2,4 dl tejszín
- 3 ek víz
- 2-4 nagy csipet só (ízlés szerint)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Koldus torta – Olcsó, karamellás finomság recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg margarin
- egy késhegynyi szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg cukor
- 2-3 dl tej
A krémhez:
- 40 dkg kristálycukor
- 2 liter tej
- 13 púpos evőkanál liszt
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sós karamellás pohárkrém recept
Hozzávalók:
- 15 dkg zabfalat apróra törve vagy darálva
Krém:
- 500 g mascarpone
- 8 dkg bögre porcukor
- 180 ml habtejszín
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Sós karamella:
- 20 dkg kristálycukor
- 125 ml tejszín (30 %-os)
- 8 dkg vaj
- 1 csapott tk só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karamellás szelet recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1 kk szódabikarbóna
- kb 1 dl tej
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Dupla karamellás-tejszínes szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 11 gr szalalkáli (1 csomag)
A tejszínes krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
A karamellás krémhez:
- 1 csomag karamell ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 8 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Diós-karamelles krémes recept
Hozzávalók:
- 15 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál liszt
- 6 evőkanál darált dió
- 3 csomag sütőpor
Vaníliás krémhez:
- 7 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 2 csomag (2*40 g) főzős vaníliás pudingpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg vaj
Karamellás krémhez:
- 25 dkg (barna) cukor
- 12 evőkanál (180 g) sótlan vaj apró darabokra vágva (sima sütő margarin nem jó!)
- 4 dl (főzőtejszín) 33 %-os vagy habtejszín
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Kinder Maxi King házilag recept
Hozzávalók:
- 5 ek cukor
- 5 csomag vaníliás cukor
- 3,5 dl tej
- 1,5 csomag zselatinpor
- 8 dl habtejszín
Karamellszósz:
- 12 dkg cukor
- 2,5 dkg vaj
- csipet só
- 2 ek víz
- 0,75 dl habtejszín
- 1/4 csomag zselatinpor
További hozzávalók:
- 1 cs ostyalap
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 10-15 dkg tört pörkölt mogyoró (sótlan)
- 1,5 dl tej
- 30 dkg tejcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Karamell szelet recept
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 dl tej
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 2 db 3 in 1 kávé
- 1 dl étolaj
Krémhez:
- 2 csomag karmell ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin/vaj
- 15 dkg porcukor
- Tetejére: 4 dl habtejszín