Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós zserbó variációk – A hagyományostól a különlegesig!

Dátum: 2024-10-03 / Írta: Budai István / Látták: /

A diós zserbó az egyik legkedveltebb klasszikus süteményünk, amit mindenki ismer és szeret. Azonban a hagyományos zserbónak számos izgalmas változata létezik, amelyeket érdemes kipróbálni. Ebben a válogatásban a hagyományos nagymama-féle zserbószelet mellett megtalálod a vörösboros-meggyes különlegességet, de a pohárdesszertként tálalt zserbó is egy friss, modern csavart hoz az asztalra. A zserbótekercs és a zserbógolyók pedig remek választások, ha valami könnyebben tálalható, de mégis ismerős ízeket keresel.




  • Akár egy egyszerűbb, akár egy dúsabb, gazdagabb verzióra vágysz, a diós zserbó variációk garantáltan megédesítik a napod. A zserbó palacsinta, a zserbó kifli és az apró zserbó falatok mind-mind különleges módon idézik fel ezt a klasszikus süteményt, miközben új formában tálalják. Akár ünnepi alkalomra, akár egy hétvégi sütögetésre keresel ötletet, ezek a receptek biztos, hogy mindenkit lenyűgöznek majd!

    1. Zserbó tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • csipet só
    • 1 narancs héja

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 1 ek méz
    • kb 25 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 50 g tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Vörösboros-meggyes zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg margarin
    • 15 g friss élesztő
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 80 ml langyos tej
    • csipet só
    • 1-2 ek tejföl (szükség esetén)

    Vörösboros-meggyes töltelék:

    • 500 g fagyasztott meggy
    • 1 dl édes vörösbor
    • kb 10 dkg cukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zserbó pohárdesszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Diókrém:

    • 5 dl tej
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl habtejszín
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 20 dkg darált dió
    • 1 citrom reszelt héja

    Továbbá:

    • sárgabarack lekvár
    • reszelt/darabolt csoki
    • fél dióbél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Nagymamaféle zserbó szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 250 g vaj
    • 60 g cukor
    • 20 g élesztő
    • 3 evőkanál tejföl
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só

    Töltelék:

    • 300 g dió
    • 200 g cukor
    • 450 g baracklekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Mennyei zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 30 dkg vaj vagy margarin
    • 6 dkg porcukor
    •  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,2 dl tej
    • csipet só
    • 24 g friss élesztő
    • 3 g sütőpor

    Töltelék:

    • 30 dkg kristálycukor
    • 70 dkg darált dió
    • 1 citrom héja reszelve
    • 2 üveg (2*720 ml) sárgabarack lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zserbógolyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 150 g darált dió
    • 150 g darált háztartási keksz
    • 200 g aszalt sárgabarack
    • 10-15 dkg sárgabaracklekvár

    Továbbá:

    • rumaroma vagy barackpálinka
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek olaj
    • 2 marék durvára darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Zserbó golyók meggyel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg darált háztartási keksz
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kb 10 szem meggy
    • annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz

    Máz:

    • 15 dkg tortabevonó
    • 15 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Apró zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 tk olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Zserbó palacsinta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 evk cukor
    • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • reszelt citromhéj

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 1 nagy üveg sárgabarck lekvár
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
    • ízlés szerint rum
    • 10 dkg csoki a tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Egyszerű zserbó kifli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
    • 4 púpos ek sárgabarack lekvár
    • 3 dkg reszelt étcsokoládé

    Szóráshoz:

    • 1 ek porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá