1. Borsóleves vajas galuskával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 szem krumpli
- 3-4 szál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- cukor
A vajgaluskához:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaj
- liszt (amennyit felvesz)
- só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gombaleves sárgarépával és póréhagymával recept
Hozzávalók:
- 1 szál póréhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- 2 evőkanál olaj
- 2 db húsleveskocka
- só
- bors
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 0.5 db citrom leve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Jókai bableves recept
Hozzávalók:
- 400 g barna bab
- 1000 g füstölt sertéscsülök
- 150 g petrezselyemgyökér
- 150 g sárgarépa
- 100 g füstölt, paprikás kolbász
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 8-10 szem feketebors
- 1 ek olaj
- 2 ek finomliszt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- ecet ízlés szerint
- 1/2 hegyes zöldpaprika
A csipetkéhez:
- 100 g finomliszt
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hagyományos frankfurti leves recept
Hozzávalók:
- kevés zsiradék
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- egy kisebb fej kelkáposzta (kb 1 kg tisztítva)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- kb 1 púpos ek morzsolt majoránna
- 1 púpos ek pirospaprika
- 3 ek finomliszt
- 2,5-3 l víz
- 3-4 közepes nagyságú krumpli
- 50 dkg virsli
- 3 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Klasszikus karfiolleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg karfiol rózsa (akár mirelit is)
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 szár zellerlevél
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
- 1 evőkanál liszt
- 1 tk piros paprika
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 csapott ek zsír
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt, amennyit felvesz (kb 10 dkg)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Vegyes zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 4 csésze vegyes zöldség
- 8 csésze víz
- 1 teáskanál római kömény
- 6 egész fekete bors
- 1 fahéjrúd
- 10 egész szegfűszeg
- 10 egész kardamom
- 2 evőkanál ghí
- 1/2 teáskanál só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
- 100 ml tejszín (lehetőleg zsíros)
- 3 nagy sárgarépa pucolva, kockázva
- 1 karalábé pucolva, kockázva
- 1 kisebb zellergumó pucolva, kockázva
- 1 vöröshagyma finomra vágva
- 1 ek vaj
- só és őrölt fehérbors ízlés szerint
- 3 liter zöldségalaplé vagy víz
- friss, aprított kapor
Gombóchoz:
- 300 g főtt, áttört burgonya
- 120 g finomliszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só és őrölt feketebors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Májgombócleves recept
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél zeller
- fél karalábé
- 25 dkg zöldborsó (fagyott)
- 25 dkg gomba
- pici pirospaprika, só, bors, vegeta
Májgombóc:
- kevés olajon dinsztelt 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg csirkemáj (aprítóval pépesítve)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek gríz
- 2 ek zsemlemorzsa
- petrezselyemzöld
- só, bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Húsgombócleves almával és tormával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Leveshez:
- 2 alma
- 1 paszternák
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 2 ek csemege reszelt torma
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 2 tk kukoricaliszt
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1-1,5 l víz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Nyírségi burgonyagombóc leves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- só, bors, tárkony
Gombóchoz:
- 20 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet szerecsendió
Habaráshoz:
- 2 ek liszt
- 2 ek tejföl
- 1/2 citrom leve