Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2023.01.11. szerda

Dátum: 2023-01-11 / Írta: Budai István / Látták: /

Neked is fejtörést okoz, hogy kitaláld kit főzz napról napra? Mi segítünk. Inspirálódj az általunk megosztott menükből!




  • Január 11. szerda, Ágota, Honoráta napja.

    Leves: Palóc gulyás

    Hozzávalók:

    1. 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
    2. 1 nagyobb fej hagyma
    3. 1-2 gerezd fokhagyma
    4. olaj
    5. pirospaprika
    6. 1/2 kg zöldbab
    7. 4 szem burgonya
    8. 3-4 db babérlevél
    9. egy kisebb csokor kapor
    10. ételízesítő
    11. só, bors
    12. kb fél doboz tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel A: Tejfölös karalábéfőzelék

    Hozzávalók:

    1. 3 nagyobb, de zsenge karalábé
    2. 1 kk só
    3. 2 csipet őrölt bors
    4. 2 ek liszt
    5. 3 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Főétel B: Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma

    Hozzávalók:

    1. fél kg csirkemáj
    2. 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
    3. 2 nagy fej vöröshagyma
    4. 1 hegyes, erős zöldpaprika
    5. 1 kg burgonya
    6. majoránna
    7. delikát
    8. bors
    9. cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
    10. 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
    11. 2 evőkanál liszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Desszert: Joghurtos fánk

    Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):

    1. 2 bögre finomliszt
    2. 2  tojás
    3. 12 g sütőpor
    4. 300 ml joghurt
    5. 2-3 ek cukor
    6. szükség szerint étolaj (sütéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

     

    Szólj hozzá