A mai nap:
Március 19. péntek, József és Bánk napja.
Leves: Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 fej zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes burgonya
- 2 evőkanál vaj
- 1 húsleveskocka
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Fetás baconos fasírt
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 60 g zsemlemorzsa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 185 g fetasajt
- bors, oregánó ízlés szerint
- 2 tojás
- kb 40 dkg szeletelt bacon
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Szaftos csirkemell kukoricás rizzsel
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 3 közepes paradicsom
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg friss csiperkegomba
- 1 mókkás kanál pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg rizs
- fél doboz konzerv kukorica
- víz
- só
- olaj
- csipet vegeta
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Meggyes morzsapite
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj (hideg)
- 3 tk kristálycukor
- csipet só
- 3-4 ek hideg víz
- 50 dkg magozott meggy
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 sherry brandy aroma
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 cs vaníliás pudingpor (vagy 3 ek keményítő)
- 2 dl meggylé