A mai nap:
November 12. csütörtök, Jónás és Renátó napja.
Leves: Tejfölös mustáros raguleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 4 ek napraforgó olaj
- 30 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Majorannás-csirkés tészta
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szép nagy csirkemellfilé
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek kukorica keményítő
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek majoránna
- 35 dkg (gm) tészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Bakonyi sertésborda
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 dl tejföl
- 2 kanál finom liszt
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 fej vöröshagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Almás-pudingos kekszes
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
- 1 tk őrölt fahéj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 ek mazsola
- 4 csomag vanília pudingpor
- 2 ek citromlé
- 15 dkg étcsokoládé