Majorannás-csirkés tészta recept
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szép nagy csirkemellfilé
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 ek (lm) tejföl
- 2 ek kukorica keményítő
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 ek majoránna
- 35 dkg (gm) tészta
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és összepároljuk őket.
Ha a zöldségek már kicsit összesetek, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítunk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és fedővel lefedve puhára főzzük.
Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből hozzámerünk, és ezt a masszát csomómentesre keverjük, majd szép lassan a csirkéhez adjuk, és összeforraljuk.
Ha a csirke elkészült, hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát. Alaposan összeforgatjuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A majorannás-csirkés tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 2 g