Majorannás-csirkés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Majorannás-csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szép nagy csirkemellfilé
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 4 ek (lm) tejföl
  • 2 ek kukorica keményítő
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek majoránna
  • 35 dkg (gm) tészta
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és összepároljuk őket.

Ha a zöldségek már kicsit összesetek, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítunk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, és fedővel lefedve puhára főzzük.

Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből hozzámerünk, és ezt a masszát csomómentesre keverjük, majd szép lassan a csirkéhez adjuk, és összeforraljuk.

Ha a csirke elkészült, hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát. Alaposan összeforgatjuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!