Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos kekszes szelet recept

Almás-pudingos kekszes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg háztartási keksz
    • 1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1 ek mazsola
    • 4 csomag vanília pudingpor
    • 2 ek citromlé
    • 15 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

    A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

    Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

    A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

    Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

    Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá