A mai nap:
Szeptember 4. péntek, Rozália napja.
Leves: Bableves füstölt hússal
Hozzávalók:
- 50 dkg szárazbab
- 40 dkg füstölt hús (sonka, csülök, oldalas)
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 ek finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek ételízesítő, házi
- 1 fej vöröshagyma
- 5 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Olaszos rántott szelet
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 20 dkg vöröshagyma
- liszt
- 25 dkg paradicsom
- l evőkanál paradicsompüré
- l dl fehérbor
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 15 dkg sajt
- kakukkfű
- őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Fokhagymás-tejfölös csirkekockák
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 dl víz
- 1 púpos tk liszt
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyemlevél
- 20 dkg kagyló tészta
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Rizskoch, ahogy Anyukámtól tanultam
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 30 dkg rizs
- 2 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 5 tojás
- 1 csipet só