A mai nap:
Április 19. csütörtök, Emma napja.
Leves: Fetás fűszeres paradicsom leves
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 liter házi paradicsompüré
- 0,5 dl víz
- 25 dkg házi aprított paradicsom konzerv
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 3 ág friss oregáno
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fekete bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Sajtos zellerropogós
Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 15 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
- 2 tojás
- 3 ek tej
- kb 3-4 ek liszt
- 1 csokor metélőhagyma
- só, bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Szalonnás zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott zöldbab
- 40 dkg húsos szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1, 5 – 2 ek liszt
- só, ecet, cukor, ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Lekváros puffancs
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- csipet só
- 200 gramm tejföl
- sárgabarack lekvár
- porcukor