A mai nap:
Április 25. szerda, Márk napja.
Leves: Zöldborsóleves
Hozzávalók:
- 1 kg (friss) zöldborsó
- 3-4 petrezselyemgyökér
- 3 szál sárgarépa
- 2 közepes fej karalábé
- 1 szál zellerzöld
- 1-2 szál petrezselyemzöld
- 1 ek natúr szárított zöldségkeverék (delikát helyett ezt használom)
- só
- bors
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1+3 ek liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 2 ek olaj vagy kókuszzsír
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel A: Virslivel, sajttal töltött lángos
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1.5 dl tejföl
- kb. 4 pár virsli
- só
- sajt
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Főétel B: Burkolt csirkecombok
Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- 4 ek tejföl
- 1 csokor aprított petrezselyemzöld
- fél fej lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
- 12 szelet bacon
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
Desszert: Egyszerű diós süti
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre a mérce
- 1 tojás
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze tej
- 1 csésze liszt
- 1 csésze darált dió
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
- 1/2 csésze étolaj