1 . Túrógombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- 70 g búzadara
- csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek napraforgó olaj (a zsemlemorzsa pirításához)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Szilvalekváros barátfüle
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
- 1 nagy csipet só
- 5 dkg porcukor
- 15-20 dkg liszt
- 1 kisebb tojás
- Szilvalekvár a töltéshez
- 2 ek olaj a főzővízbe
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tejberizs
ozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 2 dl víz
- 5 dkg vaj
- 5 dl tej
- kevés cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Diós búrkifli
Hozzávalók:
- 2 cs (500 g-os) fagyasztott bolti leveles tészta
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- 2 tojássárgája
- kb. 5 dkg darált dió
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Csörögefánk
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
- csipet só
- olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Zsírban sült krumplis pogácsa
Hozzávalók:
- 1- 2 kg krumpli
- liszt amennyi szükséges
- só
- zsiradék a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Mákos kalács
Hozzávalók:
- 1/2 l tej
- 10 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 80 dkg finomliszt
- só
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja meg a citrom felének facsart leve
- meggy szemek (én meggydzsemmel készítettem)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Madártej
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- kb 15 dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magja
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Császármorzsa
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 15 dkg liszt
- 0,5 l tej
- reszelt citromhéj
- 4 tojás
- mazsola
- 4 ek porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- pici rumaroma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Túrós lepény
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 1 nagy pohár tejföl
- 6 marék cukor
- 1 marék mazsola
- 2 tojássárgája
- 5 tojás
- 3 ek búzadara
- 2 krumpli
- 3 dkg élesztő
- 2 dl tej
- csipet só
- 5 dkg vaj, vagy zsír
- 30 dkg liszt
- 5 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik >>>