1. Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok
Hozzávalók:
- fejenként 1 csirkecomb
- 6 dl tejszín
- 20 dkg sajt
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Tejszínes mustáros csirkemell
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell szeletek
- 1 közepes vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl tejszín
- 1-2 ek mustár
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Csikós tokány
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- só-, bors-, ételízesítő-, majoranna ízlés szerint
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sztroganoff sertéscsíkok
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg csemegeuborka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2-3 evőkanál mustár
- 2-3 evőkanál ketchup
- 3 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Tejszínes fokhagymás csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé szeletelve
- 1 kávéskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 ek olvasztott vaj
- 1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl főzőtejszín
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb filé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek liszt
- 1 ek vaj
- 3 ek olívaolaj
- 5 szál újhagyma fehér része
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl száraz fehérbor
- 3 dl húsalaplé
- 2 ek mézes mustár
- 60 dkg frissen kifejtett borsó
- 2 dl tejszín
- 1 ek krémsajt