Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ezek a magyarok kedvenc levesei – 5 recept, amit el kell készítened

Dátum: 2016-11-15 / Írta: Budai István / Látták: 63586 /

Ezeket a leveseket főztétek meg a legtöbben az elmúlt 3 évben!




  • 1. Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

    tejszines

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemell filé
    2. 2 szál sárgarépa
    3. 2 szál fehérrépa
    4. 30 dkg zöldborsó
    5. 30 dkg gomba
    6. 1 fej vöröshagyma
    7. 3 gerezd fokhagyma
    8. 2 ek zsír
    9. 1 ek ételízesítő
    10. 1 ek finomliszt
    11. 1 kávéskanál pirospaprika
    12. 1 pohár levestészta
    13. 2 dl főzőtejszín
    14. 1 ek tárkony
    15. 1 citrom leve

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Alföldi betyárgulyás

    alfoldi

    Hozzávalók:

    1. 10 dkg füstölt szalonna
    2. 25 dkg sertéshús
    3. 5 db krumpli
    4. 1 szál sárgarépa
    5. 1 szál petrezselyem gyökér
    6. 1 fej hagyma
    7. 1 teáskanál pirospaprika
    8. 15 dkg csiperke
    9. kis csokor petrezselyem zöld
    10. 1 szál lestyán levél
    11. só, frissen őrölt bors
    12. 1 kanál tejföl
    13. csipetke, vagy galuska ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Savanyú káposztás bableves

    bableves

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg savanyú káposzta
    2. 10 dkg szárazkolbász
    3. 30 dkg füstölt-főtt tarja
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
    6. 1 kk só
    7. 1 nagy csipet őrölt bors
    8. 1 tk házi darált paprika
    9. 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    10. 2 púpos ek liszt
    11. 2 ek olaj
    12. 1 tk őrölt pirospaprika
    13. 2 dl tejföl
    14. 2,5 liter víz

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Fahéjas meggyleves

    meggyleves

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg meggy
    2. 1 nagy csipet só
    3. 4 ek cukor
    4. 1 kk őrölt fahéj
    5. 5 db szegfűszeg
    6. 1 ek vaníliás pudingpor
    7. 2 dl főzőtejszín
    8. 1 tasak vaníliás cukor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Tárkonyos húsgombóc leves

    husgomboc

    Hozzávalók:

    1. 25 dkg zöldbab
    2. 20 dkg zöldborsó
    3. 15 dkg gomba
    4. 2 nagyobb szál sárgarépa
    5. 3 közepes krumpli
    6. 1 közepes fej vöröshagyma
    7. 2 ek étolaj
    8. 1 púpos kk só
    9. nagy csipet bors
    10. 1 tk morzsolt tárkony
    11. 1 púpos ek liszt
    12. 3 dl főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá