1. Mézes vajban pirított mákos nudli
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg főtt, áttört burgonya
- 35 dkg rétesliszt
- 2 dkg fagyos zsír
- só
A tetejére:
- 3 ek méz
- 3 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
- 3 dkg cukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Tejszínes brokkoli
Hozzávalók:
- 1 kg brokkoli
- 10 dkg reszelt sovány sajt
- fokhagyma
- 4 paradicsom
- oregano
- kevés tejszín
- olaj
- só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Sajtos krumpligolyó
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli (tisztítás előtt mért súly)
- 1 nagyobb tojás
- 20 dkg reszelt sajt (nekem csak 16 volt)
- 1 csapott kk só
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 15 dkg liszt
- Kb. 1 dl zsemlemorzsa
- Olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Kukorica prósza
Hozzávalók:
- 35 dkg kukorica liszt
- fél liter kefir, vagy joghurt
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 0,5 dl étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Daramorzsa meggymártással
Hozzávalók:
- 20 dkg búzadara
- 1,5 ek liszt
- 5 dl tej
- 1 citrom héja
- 2 cs vaníliás cukor
- 6 db tojás
- 20 dkg cukor
- mazsola (ízlés szerint)
- vaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Gombapaprikás
Hozzávalók:
- 400 g gomba (csiperke, laskagomba)
- 1 vöröshagyma
- 1 ek szárított gomba
- 3 ek olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- csipet kakukkfű
- 80 g tejföl
- 1 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Káposztás tészta
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 0,5 kg tészta
- 5 ek kristálycukor
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek só
- 2 ek étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Mákos babájka kifliből
Hozzávalók:
- 3 száraz kifli
- 2 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 púpos ek darált mák
- 2-3 ek porcukor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Édes sült túrós tészta
Hozzávalók:
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tejföl
- 40 dkg tehéntúró
- 3 tojás
- 40 dkg száraz masni tészta (lehet fodros nagy kocka is)
- vaj vagy margarin a tál kikenéséhez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Szilvás gombóc
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tojás
- só
- zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- szilva
- fahéj
- porcukor
A tálaláshoz: zsemlemorzsa