Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapaprikás recept

Gombapaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 g gomba (csiperke, laskagomba)
    • 1 vöröshagyma
    • 1 ek szárított gomba
    • 3 ek olaj
    • 2 tk fűszerpaprika
    • csipet kakukkfű
    • 80 g tejföl
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.

    Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.

    Sózzuk, ízesítjük kakukkfűvel, jól átforgatjuk és közepes lángon lefedve készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Tésztával, krumplival kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá