Gombapaprikás recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 400 g gomba (csiperke, laskagomba)
- 1 vöröshagyma
- 1 ek szárított gomba
- 3 ek olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- csipet kakukkfű
- 80 g tejföl
- 1 tk só
Elkészítése:
A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.
Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
Sózzuk, ízesítjük kakukkfűvel, jól átforgatjuk és közepes lángon lefedve készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Tésztával, krumplival kínáljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.