Gombapaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombapaprikás

Hozzávalók:

  • 400 g gomba (csiperke, laskagomba)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek szárított gomba
  • 3 ek olaj
  • 2 tk fűszerpaprika
  • csipet kakukkfű
  • 80 g tejföl
  • 1 tk só

Elkészítése:

A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.

Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.

Sózzuk, ízesítjük kakukkfűvel, jól átforgatjuk és közepes lángon lefedve készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Tésztával, krumplival kínáljuk.