1. Brassói aprópecsenye Pontycomb konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- 5-6 ek étolaj vagy 1 ek sertészsír
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 tv paprika, vagy lecsóalap
- 1 tk fűszersó
Hús előkészítéséhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk fokhagymakrém, vagy 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- 10 szem egész bors
- 1 tk só
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Brassói LiketiK konyhájából
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
- 1 kg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Brassói aprópecsenye Balog Erika konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 5 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- majoránna, só, bors
- olaj
- Sült krumpli
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Brassói felturbózva Kautz József konyhájából
Hozzávalók 5 személyre:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos, füstölt szalonna
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 2 db piros kápia paprika
- 2 db zöld hegyes erős paprika
- só
- őrölt fekete bors
- csipet majoránna
- 1 ek paradicsompüré
- étolaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Brassói aprópecsenye Vass Lászlóné konyhájából
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1db paradicsom
- 1 tk. házi darált pritamin paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
- majoránna
- piros fűszerpaprika
- 1,5 kg burgonya