1. Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár levestészta
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Alföldi betyárgulyás
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg sertéshús
- 5 db krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej hagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 15 dkg csiperke
- kis csokor petrezselyem zöld
- 1 szál lestyán levél
- só, frissen őrölt bors
- 1 kanál tejföl
- csipetke, vagy galuska ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Frankfurti leves
Hozzávalók:
- 1/2 kg kelkáposzta
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg frankfurti virsli (fele lehet sajtos)
- 1 szem burgonya
- só
- bors
- szárított petrezselyem
- snidling
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Tárkonyos húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 közepes krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 1 púpos kk só
- nagy csipet bors
- 1 tk morzsolt tárkony
- 1 púpos ek liszt
- 3 dl főzőtejszín
Gombóchoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 egész tojás
- 3 csapott ek búzadara
- 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
- nagy csipet só
- csipet őrölt bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>,
5. Alföldi húsgombóc leves
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő, olaj
- cérnametélt
A gombóchoz:
- 50 dkg ízlés szerinti darált hús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik! >>>