1. Héjában sült töltött krumpli
Hozzávalók:
- 3 db közepes burgonya tölteni
- egy negyed kelkáposzta ( kb 20-25 dkg)
- egy kis fej hagyma
- egy evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- 2 csipetnyi őrölt kömény
- só,bors
- egy tömlős sajt
- két evőkanál tejföl
- egy evőkanál parmezán
- néhány szár zöld hagyma szár,vagy metélőhagyma
- 2 szelet bacon szalonna
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 6-8 nagyobb krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors, csipet köménymag
- 1 tk fűszerpaprika
- fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Töltött sült krumpli
Hozzávalók:
- közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
- olaj
- só
- sajt
- szalonna
- sonka
- kolbász
- hagymaszeletek
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Kolbászos töltött krumpli snidlingmártással
Hozzávalók:
- 9 közepes nagyságú krumpli
- kb. 3 dkg szárazkolbász
- 1 kis csokor friss snidling
- 1 tubus tömlős sajt
- 3 ek tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 5 dkg reszelt sajt
Mártáshoz:
- 1 púpos ek margarin
- 1 púpos ek liszt
- 1,5 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 1-2 gerezd fokhagyma)
- 1 kis csokor friss snidling
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Hasselback burgonya
Hozzávalók:
- 1 burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csipet só
- 2 tk parmezán
- 2 szelet vaj (laktóz mentes)
- reszelt sajt