Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés finomságok a hűvös napokra: 5 szuper recepttel

Dátum: 2016-10-09 / Írta: Budai István / Látták: 56449 /

Hétvégére csak a legjobbak!




  • 1. Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

    piskotatekercs

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    1. 2 dkg liszt
    2. 6 dkg darált dió
    3. 4 tojás
    4. 8 dkg porcukor

    Krémhez:

    1. 20 dkg gesztenyemassza
    2. 0,5 dl rum
    3. 4 dkg porcukor
    4. 2 dl habtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik!

    2. Gesztenyés krémes

    geszenyés krémes

    Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    1. 25 dkg gesztenyemassza
    2. 15 dkg darált keksz
    3. 5 dkg vaj
    4. 3 ek rum
    5. 2 ek tej

    A vaníliás krémhez:

    1. 2 tojás sárgája
    2. 7 dl tej
    3. 20 dkg cukor
    4. 1 csomag vaníliáscukor
    5. 2 csomag vaníliás pudingpor
    6. 25 dkg vaj

    A tetejére:

    1. 4 dl habtejszín
    2. 2 ek cukor
    3. 4 dkg csokoládéreszelék

    A recept ide kattintva folytatódik!

    3. Gesztenyés szelet (sütés nélkül)

    gesztenyesszelet

    Hozzávalók:
    Alap:

    1. 10 dkg porcukor
    2. 1 ü rumaroma
    3. 15 dkg margarin
    4. 2,5 dl lefőzött kávé
    5. 50 dkg darált keksz
    6. 2-4 ek jó minőségű kakaópor

    Krém:

    1. 20 g zselatin
    2. 1,5 dl víz
    3. 50 dkg gesztenye massza
    4. 2,5 dl habtejszín

    Tetejére:

    1. 2,5 dl habtejszín
    2. ízlés szerint cukor, csoki cseppek

    A recept ide kattintva folytatódik!

    4. Gesztenyés, aszalt szilvás rolád

    aszalt

    Hozzávalók:
    A tésztához:

    1. 6 tojás
    2. 12 dkg cukor
    3. 12 dkg liszt
    4. 2 ek kakaópor
    5. 2 dkg olvasztott margarin

    A krémhez:

    1. 25 dkg margarin
    2. 20 dkg gesztenyepüré
    3. 20 dkg porcukor
    4. 1-2 ek Rum vagy rum aroma
    5. 20 dkg aszalt szilva

    A recept ide kattintva folytatódik!

    5. Gesztenyés mézes krémes

    mezes

    Hozzávalók:
    A mézes laphoz:

    1. 15 dkg porcukor
    2. 1 púpos ek kakaó
    3. 5 dkg vaj
    4. 2 ek méz
    5. 2 tojás
    6. 40 dkg liszt
    7. 1 csapott mk sütőpor
    8. 2 csapott mk szódabikarbóna

    A krémhez:

    1. 1 cs vaníliás pudingpor
    2. 3 dl tej
    3. 15 dkg cukor
    4. 20 dkg puha vaj/margarin
    5. 50 dkg gesztenyemassza
    6. 5 cl rum
    7. 5 dl habtejszín
    8. 1 csapott ek zselatin

    A recept ide kattintva folytatódik!

    Szólj hozzá