1. Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg liszt
- 6 dkg darált dió
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
Krémhez:
- 20 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dl rum
- 4 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
A recept ide kattintva folytatódik!
2. Gesztenyés krémes
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg darált keksz
- 5 dkg vaj
- 3 ek rum
- 2 ek tej
A vaníliás krémhez:
- 2 tojás sárgája
- 7 dl tej
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- 4 dkg csokoládéreszelék
A recept ide kattintva folytatódik!
3. Gesztenyés szelet (sütés nélkül)
Hozzávalók:
Alap:
- 10 dkg porcukor
- 1 ü rumaroma
- 15 dkg margarin
- 2,5 dl lefőzött kávé
- 50 dkg darált keksz
- 2-4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
- 20 g zselatin
- 1,5 dl víz
- 50 dkg gesztenye massza
- 2,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- ízlés szerint cukor, csoki cseppek
A recept ide kattintva folytatódik!
4. Gesztenyés, aszalt szilvás rolád
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 dkg olvasztott margarin
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg gesztenyepüré
- 20 dkg porcukor
- 1-2 ek Rum vagy rum aroma
- 20 dkg aszalt szilva
A recept ide kattintva folytatódik!
5. Gesztenyés mézes krémes
Hozzávalók:
A mézes laphoz:
- 15 dkg porcukor
- 1 púpos ek kakaó
- 5 dkg vaj
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 csapott mk sütőpor
- 2 csapott mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg cukor
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 5 cl rum
- 5 dl habtejszín
- 1 csapott ek zselatin