Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés szelet sütés nélkül recept

Gesztenyés szelet sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 10 dkg porcukor
    • 1 ü rumaroma
    • 15 dkg margarin
    • 2,5 dl lefőzött kávé
    • 50 dkg darált keksz
    • 2-4 ek jó minőségű kakaópor

    Krém:

    • 20 g zselatin
    • 1,5 dl víz
    • 50 dkg gesztenye massza
    • 2,5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 2,5 dl habtejszín
    • ízlés szerint cukor, csoki cseppek

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

    A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.

    A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá