Gesztenyés szelet sütés nélkül recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Alap:
- 10 dkg porcukor
- 1 ü rumaroma
- 15 dkg margarin
- 2,5 dl lefőzött kávé
- 50 dkg darált keksz
- 2-4 ek jó minőségű kakaópor
Krém:
- 20 g zselatin
- 1,5 dl víz
- 50 dkg gesztenye massza
- 2,5 dl habtejszín
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- ízlés szerint cukor, csoki cseppek
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.