Gesztenyés szelet sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Alap:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 ü rumaroma
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dl lefőzött kávé
  • 50 dkg darált keksz
  • 2-4 ek jó minőségű kakaópor

Krém:

  • 20 g zselatin
  • 1,5 dl víz
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 2,5 dl habtejszín

Tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • ízlés szerint cukor, csoki cseppek

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

A krémhez a zselatint felfőzzük a vízeben, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.

A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.