Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel recept

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 2 dkg liszt
    • 6 dkg darált dió
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg porcukor

    Krémhez:

    • 20 dkg gesztenyemassza
    • 0,5 dl rum
    • 4 dkg porcukor
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőbe állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. kb 15-20 perc alatt kisütjük (gáztepsit használjunk).

    Mikor kisült a tészta, kivesszük, lehúzzuk a papírt róla, és nedves ruhára tesszük , feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
    A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal, a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a piskótát.

    Hagyjunk kis krémet, és kívül is vonjuk be a sütinket. Darált dióval megszórjuk, szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá