Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 dkg liszt
  • 6 dkg darált dió
  • 4 tojás
  • 8 dkg porcukor

Krémhez:

  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dl rum
  • 4 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőbe állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. kb 15-20 perc alatt kisütjük (gáztepsit használjunk).

Mikor kisült a tészta, kivesszük, lehúzzuk a papírt róla, és nedves ruhára tesszük , feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal, a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a piskótát.

Hagyjunk kis krémet, és kívül is vonjuk be a sütinket. Darált dióval megszórjuk, szeleteljük.