Vörösborban pácolt vaddisznócomb recept

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznócomb
- 10 dkg zsír
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 20 dkg paradicsom
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl vörösbor
- fél liter húsleves
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve, sütőben félig puhára sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Egy magasabb falú edénybe átszűrjük a zsírt.
A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, lisztel megszórjuk, többször megkeverjük.
Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Ha a hús megfőtt kivesszük és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »