Vörösborban pácolt vaddisznócomb recept

Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznócomb
- 10 dkg zsír
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 20 dkg paradicsom
- 2 púpos ek liszt
- 2 dl vörösbor
- fél liter húsleves
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve, sütőben félig puhára sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Egy magasabb falú edénybe átszűrjük a zsírt.
A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, lisztel megszórjuk, többször megkeverjük.
Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.
Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Ha a hús megfőtt kivesszük és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.
Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »