Tarhonyás muflonragu rókagombával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg muflonlapocka
- 50 dkg rókagomba
- 4 szál sárgarépa
- 1 zellergumó
- 1 kk borsikafű (friss, vagy szárított)
- 1 kk rozmaring (friss, vagy szárított)
- 3 babérlevél
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg tarhonya
- 1 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A húst csíkokra (tokányra) vágjuk. A felaprított szalonna kisütött zsírján megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a borral, fűszerezzük, sózzuk, és addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.
Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zellert, a sárgarépát és rókagombát. Hozzáadjuk a tarhonyát, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul benne.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.