Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzpörkölt krumplikrokettel recept

Őzpörkölt krumplikrokettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Pörkölt:

    • 1 kg őzhús
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes sárgarépa
    • 2 ek zsír
    • 3 közepes paprika
    • 2 közepes paradicsom
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 3 babérlevél
    • 6 borókabogyó
    • 1 tk kakukkfű
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 3 ek lekvár/ dzsem (lehetőleg házi, szeder, áfonya)
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Krokett:

    • 1 kg burgonya
    • 2 ek zsír
    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Pörkölt készítése:

    A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a kés lapjával szétnyomjuk.

    A szalonnát apró kockára vágjuk, és a zsírban kisütjük, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a sárgarépát, a paprikát, és megdinszteljük.

    Ezután hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, és a hús kifehéredéséig pároljuk. Ha elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön készre főzzük. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, elkeverjük benne a szederlekvárt, és tálaljuk.

    Krokett:

    A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és még melegen összetörjük.

    Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen 2 cm vastag hengereket sodrunk belőle, amiket 5 cm hosszúságúra darabolunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá