Őzpörkölt krumplikrokettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Pörkölt:
- 1 kg őzhús
- 2 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 2 ek zsír
- 3 közepes paprika
- 2 közepes paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 3 babérlevél
- 6 borókabogyó
- 1 tk kakukkfű
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 3 ek lekvár/ dzsem (lehetőleg házi, szeder, áfonya)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Krokett:
- 1 kg burgonya
- 2 ek zsír
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Pörkölt készítése:
A húst megtisztítjuk, lehártyázzuk, és felkockázzuk 2 cm-es darabokra. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk. A borókabogyókat a kés lapjával szétnyomjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és a zsírban kisütjük, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a sárgarépát, a paprikát, és megdinszteljük.
Ezután hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, és a hús kifehéredéséig pároljuk. Ha elfőtte a levét, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vörösborral, és a hús puhulásáig lassú tűzön készre főzzük. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, elkeverjük benne a szederlekvárt, és tálaljuk.
Krokett:
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és még melegen összetörjük.
Ha kihűlt, a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen 2 cm vastag hengereket sodrunk belőle, amiket 5 cm hosszúságúra darabolunk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »