Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsos szarvaspörkölt recept

Bográcsos szarvaspörkölt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 kg csontos szarvashús
    • 5 fej vöröshagyma
    • fél fej fokhagyma
    • 4 közepes paradicsom
    • 3 nagyobb paprika
    • 1,5 ek só
    • 2 ek őrölt pirospaprika
    • 1 kk egész kömény
    • őrölt bors
    • 1 dl száraz bor
    • 2 ek zsír

    Elkészítése:

    A bográcsban felolvasztottam a zsírt, majd a nagyon csontos darabokat tettem a bogrács aljára. Erre került a kevésbé csontos, majd a színhús. A félkarikára vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát, valamint az apró darabokra vágott paradicsomot, és a felkarikázott paprikát is ráterítettem a húsra.

    Megsóztam, a köményt és kevés borsot is rászórtam.

    Ezután csak néhányszor fordítottam a bográcson.Az alján lévő csontok miatt nem volt nehéz dolgom. Addig főztem, míg a hagyma, és a tetejére tett paprika, és paradicsom közt megjelentek a forrás nyomai, a buborékok. Ekkor kavartam meg először, és annyi vízzel öntöttem fel, amennyi ellepte.

    A vizet időnként pótoltam. Az első jelek, hogy a pörkölt kezd megfőni abból láthatók, hogy a csontokról kezd leválni a hús. Kiválasztottam a legnagyobb darabot, és amikor azon is már alig volt hús, akkor tettem hozzá az őrölt pirospaprikát.

    Ezután, már csak ismét fel kellett forralni, és készen volt a pörkölt. Ha akarod, ízesítheted enyhén csípősre, vagy akár erősre is. A vad elbírja, ha Te is bírod. Tehetsz hozzá borókát, erdei gombát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá