Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kivi torta recept

Kivi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Kekszalap:

    • 250 g zabkeksz
    • 10 dkg teavaj

    Fehér krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 10 g porzselatin
    • 50 g víz
    • 2 nagy csipet vaníliaőrlemény vagy 1 mokkáskanál vaníliaaroma
    • 80 g porcukor

    Kiwi krém:

    • 500 g kivi
    • 30 g porzselatin
    • 100 g víz
    • 100 g porcukor

    Díszítéshez:

    • 1-1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A kekszalaphoz a zabkekszet késes aprítóval finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. A keveréket egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    A fehér krémhez a mascarponét a vaníliával és a porcukorral simára keverjük. A zselatint elkeverjük a vízben, majd néhány másodperc alatt mikróban felmelegítjük, és a mascarponés krémhez adjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés alapba. A krémet a kekszalapra simítjuk.

    Egy kisebb tálat celofánnal bevonunk, és óvatosan a mascarpone krém közepébe nyomjuk, szinte a kekszes rétegig. A tortát visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.

    A kivi réteghez a meghámozott kivit pürésítjük, majd a porcukorral együtt egy kis lábasban felforraljuk. Amint elkezd rotyogni, a zselatint elkeverjük a vízben, majd a forró kivihez adjuk, és alaposan elkeverjük. A keveréket hűtőfürdőbe tesszük, és legalább langyosra hűtjük.

    A tortát kivesszük a hűtőből, a krémből óvatosan kiemeljük a tálat, majd egy kanál domború felével elsimítjuk a mélyedés széleit. A langyosra hűlt kivi-zselét beleöntjük a kialakított mélyedésbe. Az sem gond, ha kissé magasabban áll, mint a mascarponés réteg, vagy éppen csak kitölti a mélyedést.

    A tortát visszatesszük a hűtőbe, és megvárjuk, amíg a kivi réteg is teljesen megszilárdul. Végül a kapcsos formát eltávolítjuk, és habbá vert tejszínnel díszítjük.

    Szeletelve, jól behűtve tálaljuk.

    Adag:

    8 szelet,  18-20 cm-es tortaforma

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek