Hozzávalók:
Kekszalap:
Fehér krém:
Kiwi krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A kekszalaphoz a zabkekszet késes aprítóval finomra daráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. A keveréket egy 18-20 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A fehér krémhez a mascarponét a vaníliával és a porcukorral simára keverjük. A zselatint elkeverjük a vízben, majd néhány másodperc alatt mikróban felmelegítjük, és a mascarponés krémhez adjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés alapba. A krémet a kekszalapra simítjuk.
Egy kisebb tálat celofánnal bevonunk, és óvatosan a mascarpone krém közepébe nyomjuk, szinte a kekszes rétegig. A tortát visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém megszilárduljon.
A kivi réteghez a meghámozott kivit pürésítjük, majd a porcukorral együtt egy kis lábasban felforraljuk. Amint elkezd rotyogni, a zselatint elkeverjük a vízben, majd a forró kivihez adjuk, és alaposan elkeverjük. A keveréket hűtőfürdőbe tesszük, és legalább langyosra hűtjük.
A tortát kivesszük a hűtőből, a krémből óvatosan kiemeljük a tálat, majd egy kanál domború felével elsimítjuk a mélyedés széleit. A langyosra hűlt kivi-zselét beleöntjük a kialakított mélyedésbe. Az sem gond, ha kissé magasabban áll, mint a mascarponés réteg, vagy éppen csak kitölti a mélyedést.
A tortát visszatesszük a hűtőbe, és megvárjuk, amíg a kivi réteg is teljesen megszilárdul. Végül a kapcsos formát eltávolítjuk, és habbá vert tejszínnel díszítjük.
Szeletelve, jól behűtve tálaljuk.
8 szelet, 18-20 cm-es tortaforma