Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldcitromos csokoládé torata recept

Zöldcitromos csokoládé torata
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 20 dkg liszt
    • 6 dkg kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • 100 ml tej
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • 2 csipetnyi só
    • 1 cs sütőpor

    A csokoládékrémhez:

    • 125 ml tej
    • 1 ek méz
    • 22 dkg apróra vágott étcsokoládé
    • 1 ek vaj

    A joghurtos krémhez:

    • 6 zöldcitrom + 170 ml-nyi leve
    • 20 dkg porcukor
    • 7 zselatinlap
    • 500 g natúr joghurt
    • 350 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat a langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót egy sima tésztává keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Ha megsült 4 lapba vágjuk, vagy a tésztát 4 részre osztjuk és egyenként sütjük meg.

    A tejet a mézzel felforraljuk, a tortabevonóra öntjük és a vajat hozzáadjuk. Kb 5 percig turmixoljuk, míg a krém szép fényes lesz.

    Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk és porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízben kb 10 percre beáztatjuk, kifacsarjuk és 2 ek a zöldcitrom levével egy kis lábasban felforrósítjuk és a joghurttal a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínhabot beleforgatunk.

    Az első csokoládés piskótát visszatesszük a formába. 5 ek csoki krémet és a joghurtkrém harmadát rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk, majd csokikrém, joghurtkrém a sorrend. Addig folytatjuk, míg van a hozzávalókból.

    4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá