Zöldcitromos csokoládé torata

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 100 ml tej
  • 10 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 csipetnyi só
  • 1 cs sütőpor

A csokoládékrémhez:

  • 125 ml tej
  • 1 ek méz
  • 22 dkg apróra vágott étcsokoládé
  • 1 ek vaj

A joghurtos krémhez:

  • 6 zöldcitrom + 170 ml-nyi leve
  • 20 dkg porcukor
  • 7 zselatinlap
  • 500 g natúr joghurt
  • 350 ml habtejszín

Elkészítése:

A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat a langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót egy sima tésztává keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Ha megsült 4 lapba vágjuk, vagy a tésztát 4 részre osztjuk és egyenként sütjük meg.

A tejet a mézzel felforraljuk, a tortabevonóra öntjük és a vajat hozzáadjuk. Kb 5 percig turmixoljuk, míg a krém szép fényes lesz.

Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk és porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízben kb 10 percre beáztatjuk, kifacsarjuk és 2 ek a zöldcitrom levével egy kis lábasban felforrósítjuk és a joghurttal a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínhabot beleforgatunk.

Az első csokoládés piskótát visszatesszük a formába. 5 ek csoki krémet és a joghurtkrém harmadát rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk, majd csokikrém, joghurtkrém a sorrend. Addig folytatjuk, míg van a hozzávalókból.

4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.