Hozzávalók:
A piskótához:
A csokoládékrémhez:
A joghurtos krémhez:
Elkészítése:
A lisztet és a kakaóport elkeverjük. A vajat a langyos tejben felolvasztjuk. A tojásokat, a cukrot és a sót egy sima tésztává keverjük. A lisztes keveréket és a vajas tejet beleforgatjuk. A tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformában megsütjük. Ha megsült 4 lapba vágjuk, vagy a tésztát 4 részre osztjuk és egyenként sütjük meg.
A tejet a mézzel felforraljuk, a tortabevonóra öntjük és a vajat hozzáadjuk. Kb 5 percig turmixoljuk, míg a krém szép fényes lesz.
Lereszeljük 2 zöldcitrom héját, a többi citrommal együtt ezeket is kifacsarjuk és porcukorral elkeverjük. A zselatinlapokat hideg vízben kb 10 percre beáztatjuk, kifacsarjuk és 2 ek a zöldcitrom levével egy kis lábasban felforrósítjuk és a joghurttal a maradék zöldcitromléhez adjuk. 150 ml tejszínhabot beleforgatunk.
Az első csokoládés piskótát visszatesszük a formába. 5 ek csoki krémet és a joghurtkrém harmadát rásimítjuk. A 2. lapot ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk, majd csokikrém, joghurtkrém a sorrend. Addig folytatjuk, míg van a hozzávalókból.
4 órára hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszítjük.