Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörös bársony torta recept

Vörös bársony torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg liszt
    • 0,5 ek kakaó
    • 0,5 mk szódabikarbóna
    • 0,5 tk sütőpor
    • 18 dkg kristálycukor
    • 18 dkg margarin
    • 1 dl tejföl
    • 1 mk vanília aroma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • piros ételszínező
    • csipet só

    Krém:

    • 5 dkg margarin
    • 10 dkg mascarpone
    • 25 dkg porcukor
    • 0,5 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha por alapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.

    Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt most keverjük hozzá.

    Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük.

    Három részre osztjuk, és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a három tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

    Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem.
    A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve körbevágva, és 3 lapot kaptam.

    A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.

    Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
    1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, így könnyen lehet majd szeletelni.

    Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórjuk. (Ez el is hagyható, ha korongonként sütöttük a piskótát, nem marad tészta, de ha utólag vágtuk ki, ezzel felhasználhatjuk a maradék tésztát.)

    A vörös bársony torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 427 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 51 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá