Vörös bársony torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vörös bársony torta

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 0,5 ek kakaó
  • 0,5 mk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk vanília aroma
  • 1 tojás
  • piros ételszínező
  • csipet só

Krém:

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 0,5 tk vanília aroma

Elkészítése:

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverjük. Ha por alapú az ételszínező, akkor azt is belekeverjük.

Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverjük a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverjük az egész tojást, a vanília aromát és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező, akkor azt most keverjük hozzá.

Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntjük a folyékony masszát, és jól összekeverjük.

Három részre osztjuk, és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütjük a három tésztát. Megtöltés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőben, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve körbevágva, és 3 lapot kaptam.

A margarint simára keverjük a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.

Végül megtöltjük vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonjuk ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen, így könnyen lehet majd szeletelni.

Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórjuk. (Ez el is hagyható, ha korongonként sütöttük a piskótát, nem marad tészta, de ha utólag vágtuk ki, ezzel felhasználhatjuk a maradék tésztát.)