Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vitéz torta recept

Vitéz torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 25 dkg cukor
    • 20 dkg darált dió
    • 5 dkg liszt

    Krém:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 7,5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 ek rum
    • 1 ek fekete kávé

    Elkészítése:
    A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet és a diót. 4 db 24-cm átmérőjű lapot sütünk belőle. Tűpróbáig sütjük 170 fokon.

    A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral alaposan kikeverjük a tejjel, csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarinnal és a porcukorral alaposan kihabosítjuk. Három részre osztjuk, az egyikbe a kakaóport, a másikba a rumot és a harmadikba a kávét keverjük.

    A lapokat megkenjük a három különböző krémmel, a lapokat egymásra tesszük. Tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük. (Én most pirított mandulával fedtem be.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá