Vitéz torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 5 dkg liszt

Krém:

  • 8 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • 1 ek fekete kávé

Elkészítése:
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk óvatosan a lisztet és a diót. 4 db 24-cm átmérőjű lapot sütünk belőle. Tűpróbáig sütjük 170 fokon.

A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral alaposan kikeverjük a tejjel, csomómentesre, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarinnal és a porcukorral alaposan kihabosítjuk. Három részre osztjuk, az egyikbe a kakaóport, a másikba a rumot és a harmadikba a kávét keverjük.

A lapokat megkenjük a három különböző krémmel, a lapokat egymásra tesszük. Tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát, majd ízlés szerint díszítjük. (Én most pirított mandulával fedtem be.)