Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vienetta torta recept

Vienetta torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál porcukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 12 gramm sütőpor

    A krémhez:

    • 3 csomag tejszínes ízű pudingpor
    • 8 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 30 dkg vaj
    • 15 dkg étcsokoládé

    A díszítéshez:

    • 5 dl habtejszín
    • 1 ek csokoládéforgács

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük.

    A tészta masszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.

    A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle.

    Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.

    Fagyasztóba tesszük addig, amíg a csokoládé megdermed rajta.

    Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük, az oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.

    Csokoládé forgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá