Vienetta torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 12 gramm sütőpor

A krémhez:

  • 3 csomag tejszínes ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé

A díszítéshez:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 ek csokoládéforgács

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük.

A tészta masszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra és a torta lapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle.

Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.

Fagyasztóba tesszük addig, amíg a csokoládé megdermed rajta.

Ezután a torta lapokat egymásra helyezzük, az oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.

A tejszínt kemény habbá verjük és a tortánkat díszítjük vele.

Csokoládé forgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.