Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Variálható gyümölcstorta recept

Variálható gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg vaj
    • 8 ek tej
    • 20 dkg liszt
    • fél cs sütőpor
    • 50 dkg eper, vagy bármilyen idény gyümölcs
    • ízlés szerint porcukor
    • fél cs piros tortazselé (lehet színtelen is)

    Krémhez:

    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaniliás pudingpor
    • 4 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A cukrot, vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, és 1 egész tojást habosra kikeverünk a puha vajjal. Ezután adjuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A maradék tojásfehérjét keményre  verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

    A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy szilikon gyümölcstorta formába öntjük, és 175 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk hűlni, kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.

    Az epret megmossuk, papír kéztörlőn megszárítjuk. A szár részét kivágjuk, és a gyümölcsöt nem túl vékony szeletekre szeljük.

    A kisült lapot hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, a megfőzött és lehűtött pudingot rákenjük. Ezután a tetszés szerinti gyümölcsöt rárakjuk.

    A tortazselét a csomagoláson lévő előírás szerint készítsük el, és vékonyan fedjük be vele a tortát.

    Tipp:

    A lap miután kihűlt, megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy az utána rákerülő puding ne áztassa el a tésztát!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá