Variálható gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 dkg vaj
- 8 ek tej
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 50 dkg eper, vagy bármilyen idény gyümölcs
- ízlés szerint porcukor
- fél cs piros tortazselé (lehet színtelen is)
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor
Elkészítése:
A cukrot, vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, és 1 egész tojást habosra kikeverünk a puha vajjal. Ezután adjuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A maradék tojásfehérjét keményre verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy szilikon gyümölcstorta formába öntjük, és 175 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk hűlni, kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.
Az epret megmossuk, papír kéztörlőn megszárítjuk. A szár részét kivágjuk, és a gyümölcsöt nem túl vékony szeletekre szeljük.
A kisült lapot hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, a megfőzött és lehűtött pudingot rákenjük. Ezután a tetszés szerinti gyümölcsöt rárakjuk.
A tortazselét a csomagoláson lévő előírás szerint készítsük el, és vékonyan fedjük be vele a tortát.
Tipp:
A lap miután kihűlt, megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy az utána rákerülő puding ne áztassa el a tésztát!