Variálható gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 7 dkg vaj
  • 8 ek tej
  • 20 dkg liszt
  • fél cs sütőpor
  • 50 dkg eper, vagy bármilyen idény gyümölcs
  • ízlés szerint porcukor
  • fél cs piros tortazselé (lehet színtelen is)

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése:

A cukrot, vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, és 1 egész tojást habosra kikeverünk a puha vajjal. Ezután adjuk hozzá a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A maradék tojásfehérjét keményre  verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.

A tésztát kivajazott és kilisztezett vagy szilikon gyümölcstorta formába öntjük, és 175 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A tésztát hagyjuk hűlni, kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.

Az epret megmossuk, papír kéztörlőn megszárítjuk. A szár részét kivágjuk, és a gyümölcsöt nem túl vékony szeletekre szeljük.

A kisült lapot hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, a megfőzött és lehűtött pudingot rákenjük. Ezután a tetszés szerinti gyümölcsöt rárakjuk.

A tortazselét a csomagoláson lévő előírás szerint készítsük el, és vékonyan fedjük be vele a tortát.

Tipp:

A lap miután kihűlt, megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy az utána rákerülő puding ne áztassa el a tésztát!