Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-kókuszos torta recept

Vaníliás-kókuszos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 12 dkg étcsokoládé
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 1 evőkanál víz
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Vaníliás krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj
    • 3 dl tej

    Kókuszkrémhez:

    • 16 dkg kókuszreszelék
    • 16dkg porcukor
    • 20 dkg vaj

    Tetejére:

    • 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

    A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben. A vajat habosra verjük a a porcukorral és mikor kihűlt a puding hozzáadjuk, majd jól elkeverjük.

    A kókuszkrémhez habosra keverjük a porcukrot és a vajat, majd összekeverjük a vaníliás krémmel.

    A piskótát 4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd kívülről is körbekenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá