Vaníliás-kókuszos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz
  • 6 tojás

Vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 3 dl tej

Kókuszkrémhez:

  • 16 dkg kókuszreszelék
  • 16dkg porcukor
  • 20 dkg vaj

Tetejére:

  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a gőz fölött megolvasztott csokoládét, a sütőporos lisztet és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

A masszát sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A vaníliás krémhez megfőzzük a pudingport a tejben. A vajat habosra verjük a a porcukorral és mikor kihűlt a puding hozzáadjuk, majd jól elkeverjük.

A kókuszkrémhez habosra keverjük a porcukrot és a vajat, majd összekeverjük a vaníliás krémmel.

A piskótát 4 lapba vágjuk és betöltjük a krémmel, majd kívülről is körbekenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.