Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliakrémes torta recept

Vaníliakrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Vaníliás piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg liszt
    • 6 dkg cukor

    Kakaós piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 5 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor

    Vanília krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • pár csepp rum aroma
    • 15 dkg vaj

    Bevonathoz:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Először a vaníliás piskótát készítsétek el, amihez először is a tojásokat válasszátok ketté, a fehérjét 3 dkg cukorral verjétek kemény habbá, a sárgáját a másik 3 dkg cukorral keverjétek el. A sárgájás részhez adjátok hozzá a habot, majd szitáljátok hozzá a lisztet.

    Egy 22-23 cm-es kivajazott és kilisztezett tortaformába öntsétek a piskóta tésztát, majd mehet 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 15 percre.

    A kakaós piskótát is ugyanúgy készítsétek el mint a sima piskótát, csak ahhoz a liszt mellett a kakaóport is adjátok hozzá a többi hozzávalóhoz. Ez is mehet be a sütőbe kb 15 percre.

    Ha kihűltek a tésztalapok, vágjátok mindkettőt ketté, majd tegyétek félre.

    A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral keverjétek csomómentesre, majd főzzetek belőle jó sűrű pudingot, majd ha ezzel megvagytok mehet bele a rumaroma és a vaj is. Szép fényes krémet fogtok kapni. Persze meg kell sajnos várni míg kihűl teljesen a krém és csak utána tudjátok megkenni vele a piskótát.

    A torta összeállításánál, ahogy szimpatikus olyan sorrendet állítsatok fel a sima és a kakaós piskóták között. Én egy sima piskótával kezdtem, erre jött egy réteg vanília krém, majd erre a kakaós piskóta, majd újabb krém erre újabb vaníliás piskóta és így tovább.
    Ha megvagytok a tornyozással, tegyétek a hűtőbe a tortát, hogy jól összeálljon a krém és a piskóta.

    A torta bevonásához a mascarponét a porcukorral keverjétek csomómentesre, majd ezzel vonjátok be a tortát kívülről. Én díszítésként egy kis pörkölt mogyorót használtam, de szerintem ennek csak a képzelet szabhat határt :)

    Tipp:

    Az eredeti recept szerint még cukorsziruppal is meg kellett volna locsolni a tésztákat, de én ezt kihagytam, mert már így is édesnek bizonyult az összeállítás, nem akartam tovább cukrozni a süteményt a piskóta így is csodásan puhára sikeredett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá