Vaníliakrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Vaníliás piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor

Kakaós piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

Vanília krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • pár csepp rum aroma
  • 15 dkg vaj

Bevonathoz:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése:

Először a vaníliás piskótát készítsétek el, amihez először is a tojásokat válasszátok ketté, a fehérjét 3 dkg cukorral verjétek kemény habbá, a sárgáját a másik 3 dkg cukorral keverjétek el. A sárgájás részhez adjátok hozzá a habot, majd szitáljátok hozzá a lisztet.

Egy 22-23 cm-es kivajazott és kilisztezett tortaformába öntsétek a piskóta tésztát, majd mehet 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 15 percre.

A kakaós piskótát is ugyanúgy készítsétek el mint a sima piskótát, csak ahhoz a liszt mellett a kakaóport is adjátok hozzá a többi hozzávalóhoz. Ez is mehet be a sütőbe kb 15 percre.

Ha kihűltek a tésztalapok, vágjátok mindkettőt ketté, majd tegyétek félre.

A krémhez a pudingport a tejjel, a cukorral keverjétek csomómentesre, majd főzzetek belőle jó sűrű pudingot, majd ha ezzel megvagytok mehet bele a rumaroma és a vaj is. Szép fényes krémet fogtok kapni. Persze meg kell sajnos várni míg kihűl teljesen a krém és csak utána tudjátok megkenni vele a piskótát.

A torta összeállításánál, ahogy szimpatikus olyan sorrendet állítsatok fel a sima és a kakaós piskóták között. Én egy sima piskótával kezdtem, erre jött egy réteg vanília krém, majd erre a kakaós piskóta, majd újabb krém erre újabb vaníliás piskóta és így tovább.
Ha megvagytok a tornyozással, tegyétek a hűtőbe a tortát, hogy jól összeálljon a krém és a piskóta.

A torta bevonásához a mascarponét a porcukorral keverjétek csomómentesre, majd ezzel vonjátok be a tortát kívülről. Én díszítésként egy kis pörkölt mogyorót használtam, de szerintem ennek csak a képzelet szabhat határt :)

Tipp:

Az eredeti recept szerint még cukorsziruppal is meg kellett volna locsolni a tésztákat, de én ezt kihagytam, mert már így is édesnek bizonyult az összeállítás, nem akartam tovább cukrozni a süteményt a piskóta így is csodásan puhára sikeredett.