Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés torta recept

Gesztenyés torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tortalaphoz:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 28 dkg liszt
    • 14 evőkanál víz
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 45 dkg gesztenyemassza
    • 4 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 30 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • rumaroma

    Gesztenye szívhez:

    • 30 dkg gesztenyemassza

    A bevonathoz:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 10 dkg csokoládé
    • 1 tábla tortabevonó
    • 5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.

    Először gesztenye szíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így szív alakot kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.

    A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.

    A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A lehűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.

    A csillagok és kis fenyők készítése: a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk.
    Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá