Gesztenyés torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tortalaphoz:

  • 7 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg liszt
  • 14 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg gesztenyemassza
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • rumaroma

Gesztenye szívhez:

  • 30 dkg gesztenyemassza

A bevonathoz:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 tábla tortabevonó
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos formában 180 fokon készre sütjük.

Először gesztenye szíveket készítünk. Ehhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, meglocsoljuk rumaromával, összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat készítünk, majd csepp alakúra formázzuk. A cseppek szélesebb részét tenyerünkkel megnyomjuk, így szív alakot kapunk. A hegyesebbik végét olvasztott csokoládéba mártjuk.

A tortakrémhez a pudingot a cukorral, tejjel megfőzzük, majd kihűtjük. Kikeverjük nagyon habosra a margarint. A gesztenyemasszát összetörjük. Ha kihűlt a pudingunk, hozzákeverjük a margarint, a gesztenyemasszát, rumaromát, vaníliás cukrot.

A piskótát 3 lapra vágjuk, a krémmel megtöltjük. A lehűtött tejszínt nagyon kemény habbá verjük, az oldalát, tetejét bevonjuk és habrózsával díszítjük. A habrózsák közé teszünk egy-egy szívet.

A csillagok és kis fenyők készítése: a csokoládét felolvasztjuk és fóliára öntjük, egyenletesen elsimítjuk.
Amikor majdnem teljesen megdermedt, kicsi csillag és fenyőformákkal kiszúrjuk és a tortát díszítjük vele.