Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi habos torta recept

Ünnepi habos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 500 ml habtejszín
    • 4 dl tej
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • dekor gyöngy

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

    Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet.

    A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbe vágjuk és a vanília krémmel megtöltünk. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük.

    A habot habzsákba töltjük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekor gyönggyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá