Ünnepi habos torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 ml habtejszín
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • dekor gyöngy

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez. Hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet, amelyet a habverő segítségével dolgozunk össze. A kész masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Ameddig a torta sül, elkészítjük a krémet.

A főzés nélküli pudingport a hideg tejhez hozzáadjuk és krémet készítünk belőle habverő segítségével. A megsült tortát kihűtjük, félbe vágjuk és a vanília krémmel megtöltünk. A habtejszínt mély tálba öntjük és felverjük.

A habot habzsákba töltjük és a tortát bevonjuk vele. Tetejét dekor gyönggyel díszítjük.